Abazovic takon Porfirin: Dua që kjo qeveri t'i japë fund Marrëveshjes Themelore me Kishën Ortodokse Serbe

Kryeministri i Malit të Zi, Dritan Abazoviq, tha të enjten pas takimit me Patriarkun e Kishës Ortodokse Serbe, Porfirio, në Manastirin e Ostrogut, se dëshiron që kjo Qeveri të nënshkruajë një marrëveshje themelore me Kishën Ortodokse Serbe.

Kur është fjala për Marrëveshjen Themelore, ne i qëndrojmë qëndrimeve tona të mëparshme, nuk ka asnjë dramatizim në lidhje me këtë çështje, është obligim i shtetit që duhet të përfundojë dhe shpresoj që të përfundojë në mënyrë të denjë dhe shumë të bukur. me bashkësitë e tjera fetare. Ju e dini që kjo nuk është një histori e kohëve të fundit, është një histori e vitit 2012. Dëshira ime është që kjo qeveri t’i japë fund kësaj dhe ne të shkojmë më tej, të merremi me tema të tjera, që të mos shoh asgjë. e diskutueshme në këtë”, tha Abazovic.

I pyetur nga gazetarët nëse ishte në rregull që kryeministri i një shteti laik të takohej në objektet fetare, Abazovic tha:

“Kryeministri i një shteti laik do të përpiqet të jetë kryeministër i të gjithë qytetarëve, pavarësisht nëse janë besimtarë apo jo, dhe të jetë me njerëzit në çdo cep të këtij vendi të bukur kudo që ka nevojë. Ndërsa unë vizitova malet dhe fshatrat, jam shumë i lumtur kur vizitoj kishat, manastiret, xhamitë, katedralet… Gjithçka që është në Mal të Zi është e përbashkëta jonë dhe çdo gjë që i shërben të mirës duhet të promovohet si e mirë”, tha Abazoviq.

/Argumentum.al