Realpolitik

Po dialogu ku është? Sebep për muhabet! Europa e Re përballë Rusisë s...

Realpolitik “ Flash” No. 45   3 - 16 MAJ  2022 EKSKLUZIVISHT PER  ARGUMENTUM, Shkurt dhe “shqip” mbi 4 ngjarjet kryesore diplomatike me vetëm 1000 fjalë nga analisti i...

Europa fitoi në Paris dhe Lubjanë! Pritej më shumë! “Huq” me Ballka...

Realpolitik “ flash” Nr. 44    15  PRILL - 02 MAJ 2022 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për  5 ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga ...

Putini “fiton” në Beograd dhe Budapest! Beteja për Elyseen dhe Europ...

Realpolitik “ flash” Nr. 43    01 - 15 PRILL  2022 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për  4 ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga  diplomati...

Realpolitik/ Biden Betonon Bashkimin! Perëndimi “ Perëndon” Putinin!

Realpolitik “ flash” Nr. 42 , 15 - 31  MARS  2022: Biden Betonon Bashkimin! Perëndimi “ Perëndon” Putinin! Fitore si e Pirros?” Plot Ndërmjetësues, Pak Ndërmjetësim! Dilentatizëm Diplomatik!...

Putini minoi diplomacinë! Forca e të drejtës mbi të drejtën e forcës!...

Realpolitik “ flash” Nr. 41    17 SHKURT - 3 MARS  2022 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për  ngjarjet madhore lidhur me agresionin rus ndaj Ukrainës...

Dialogu në “vend numëro”! “Shuttle” Diplomacia në provë! Parad...

Realpolitik “ flash” Nr. 40    1 - 16 SHKURT 2022 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 3  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Bie Besueshmëria Biden! Fushë me dy porta! Fati i BE-së dhe Brukselit n...

Realpolitik “ flash” Nr. 39     8 - 31  JANAR 2022  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 4  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga...

Bast i madh politik! Vetëm Përkatësi? Pa eufori! Shumë Erdoganizëm, pa...

Realpolitik “ flash” Nr. 38 / 3 - 18 JANAR 2022 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 5  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Samit me pikëpyetje! Diplomaci dhe realizëm! Gjysmak dhe me karshillëqe!

Realpolitik “ flash” Nr. 37   10 - 30 DHJETOR 2021 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 3  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Pa këllqe! Samit – simitja e Ohrit! Ballkani në Berlin! “Hallvë...

Realpolitik “ flash” Nr. 36   01 - 16 KORRIK 2021 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 4  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Për vjeshtë! Reeker në Tiranë! Mini- Shengen nuk “ngjit”, Sa për ...

Realpolitik “ flash” Nr. 35   18 - 30 QERSHOR 2021 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 4  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Sukses dhe sfidë! Rikthimi i madh! Dialog&diplomaci! Samitet si simit...

Realpolitik “ flash” Nr. 34     1 - 17 QERSHOR 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 6  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga...

“Karton i Zi”! Darkë dhe muhabet! C-5 apo BE – 27? Arktiku dhe E...

Realpolitik “ flash” Nr. 33    18 - 31 MAJ 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 6  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

ASAP! Brukseli “bekon” Ballkanin! “Nxemje” në Brdo-Brijun! Blloki...

Realpolitik “ flash” Nr. 32    2 - 18 MAJ 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për 7  ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Ndërkombëtarët njohin 25 Prillin! Amerika përpara! Klima bashkon! Jo ...

Realpolitik “ flash” Nr. 31    16 - 30 PRILL 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për  7 ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

Juri Kim kërkon ndryshim! Becchetti “bërtet”!  Shih e thuaj! “Sofa...

Realpolitik “ flash” Nr. 30    1 - 15 PRILL 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i” për  5 ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati...

DASHI apo DOSHI? Dreka enigmë! Huq diplomatik! Biden&BE bashkë!Faull...

Realpolitik “ flash” Nr. 29     17 - 31  MARS 2021 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, “açik” mbi 8 ngjarjet kryesore vetëm me 1000 fjalë nga diplomati dhe analisti...

Kutitë kushte! Kur nxiton, vonon! Qari dhe zarari! Kështu po! Raport alar...

Realpolitik “ Flash” Nr. 28    3 - 16  MARS 2021 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, pikat mbi “ i”  vetëm me 1000 fjalë mbi 5 ngjarjet kryesore nga diplomati...

Asgjë e re nga Brukseli! “Kurban” negociatat! Hap, jo Hop! Balsam&...

Realpolitik “ flash” Nr. 27    17 SHKURT - 2 MARS 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, shkurt, “shqip” vetëm me 1000 fjalë mbi 4 ngjarjet kryesore nga diplomati dhe...

E treta, e vërteta! Shuplakë për Borrellin/Brukselin. Lojtarë jo arbit...

EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, shkurt, shqip dhe anglisht, vetëm me 1000 fjalë mbi 4 ngjarjet kryesore diplomatike;  Nga DR. Jorgji KOTE *** Realpolitik “ flash” Nr. 26 ; 2...

Biden  bind  botën, Bashkë për Ballkanin dhe nga Ak – Saray apo ...

Realpolitik “ flash” Nr. 25   18 JANAR - 1 SHKURT 2021  *** SOT “Realpolitik” mbushi 1 VIT! Me 25 rubrika ekskluzivisht për ARGUMENTUM mbi  ngjarjet dhe zhvillimet...

TRUMP – tmerr dhe turp; Sanduiç diplomatik, Përralla e ndërmjetës...

 Realpolitik “ flash” Nr. 24       2 - 18 JANAR 2021  EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, vetëm me 1.000 fjalë mbi 4 Kryengjarje nga diplomati dhe analisti i njohur: Dr....

Fundi i një absurdi, Vjosa “ del nga shtrati”, zgjedhje për zgjidhje,...

Realpolitik “ flash” Nr. 23 ; 17 - 31  DHJETOR 2020 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, vetëm me 1.000 fjalë mbi 5 Kryengjarjet nga diplomati dhe analisti i njohur, Dr....

Negociatat në ajër”, Revolucion buxhetor, Mësime nga Rumania dhe Gjunj...

Realpolitik “ flash” Nr. 22       2 - 16  DHJETOR 2020 EKSKLUZIVISHT te ARGUMENTUM, vetëm me 1.000 fjalë mbi 4 Kryengjarje!  Rikujtojmë se Dr. Jorgji KOTE në 23...

Negociatat “ Prapa liste” Inatçinj lindorë, Pse s’ka “ Dayton 2...

Realpolitik “ flash” Nr. 21 ;  17  Nëntor - 01 Dhjetor 2020 VETEM te ARGUMENTUM, “ troç” me 1.000 fjalë  mbi 4 Kryengjarjet nga diplomati dhe analisti  i...

Rama për ”Forbes”: Mes ambicieve tona, shndërrimi në një vend i biz...

Viti 2020 është dyfish i paharruar për Shqipërinë, që dallohet si një nga vendet më pak të prekura nga Covid-19 dhe së cilës i është dhënë statusi i...

Biden bën epokë, S’ka negociata, Shumë zhurmë për asgjë… dhe Mini...

Realpolitik “ flash” Nr. 20       01 - 16 Nëntor 2020 VETEM te ARGUMENTUM, “ troç”  me vetëm 1.000 fjalë mbi 4 Kryengjarjet politiko-diplomatike, nga diplomati dhe analisti...

Europa po na flet, Negociatat në rrezik, Haga – kur e si dhe mesazhe...

Realpolitik “ flash” Nr. 19       17 - 31 TETOR 2020 *** EKSKLUZIVISHT për ARGUMENTUM vihen pikat mbi  “ i”  vetëm me 1.000 fjalë  nga diplomati dhe analisti...

“Realpolitik”/ BE për Ballkanin, Jo Krushqi, por Kushte, Mirë...

 Realpolitik “ flash” Nr. 18       1 - 16 TETOR 2020 EKSKLUZIVISHT për ARGUMENTUM “ shqip” dhe vetëm me 1.000 fjalë  nga diplomati dhe analisti  i njohur; Dr....

Të ”çminohet” 30 Korriku, Kombet e ( Pa) Bashkuara, Shuplakë për Tu...

FLASH REALPOLITIK NR. 17      17 - 30 SHTATOR 2020 EKSKLUZIVISHT për ARGUMENTUM “ shqip” dhe vetëm me 1.000 fjalë nga diplomati dhe analisti  i njohur  Dr. JORGJI...

As marrëveshje, as historike; shtyje ta shtyjmë dhe Minsku jo Maidan! Me ...

Nga Dr. Jorgji KOTE  FLASH REALPOLITIK NR. 16       1 - 16 SHTATOR 2020  -As marrëveshje, as historike, por një dokument me 16 pika për normalizimin ekonomik u...

Kujdes me Detin, Mësime nga Mali i Zi, Kakofoni kosovare, Bjellorusia dhe ...

Nga Dr. Jorgji KOTE   REALPOLITIK FLASH NR. 15    17 - 31  GUSHT 2020  Në këtë Rubrikë që e gjen VETEM te “ARGUMENTUM” diplomati dhe analisti i njohur,...

Urgjent Deti, Jo më tërheqje litari, Mesdheu “shkund” NATO-n, Libani ...

  REALPOLITIK FLASH NR. 14     01 - 16 GUSHT 2020 Në këtë Rubrikë që e gjeni  VETEM te “ARGUMENTUM”  diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE komenton...

30 Korriku “fundos” 5 Qershorin, Dialog Prishtinë- Prishtinë, BE bën...

REALPOLITIK FLASH NR. 13  ; 17  - 31 Korrik 2020 Në këtë Rubrikë që e gjen vetëm te “ARGUMENTUM”  diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE komenton “...

« Rebus Dialogu Prishtinë – Beograd, « Negociatat Ndoshta Jo » ...

  REALPOLITIK FLASH NR. 12    1 - 16 Korrik 2020  Në këtë Rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM”  diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE komenton “ shqip” me...

CUNAM Politik dhe Diplomatik për Kosovën!

 REALPOLITIK NR. 11    16 - 30 Qershor  Kjo Rubrikë që e gjen vetëm te “ARGUMENTUM” i kushtohet   Kosovës, pas njoftimit mbi ngritjen e akt akuzave për krime lufte...

“Tërheqje litari” në Kosovë, Diplomacia Greke e Detit dhe dy hapa t...

Në numrin 10 të kësaj rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM” që ndiqet me shumë interes, diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE flet “copë”  me vetëm 1000 fjalë...

OBSH, Qiejt e Hapur, Rimëkëmbja e BE-së dhe Kosova në “Realpoliti...

Nga Dr. Jorgji KOTE      Në numrin 9 të kësaj rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM”, diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE flet “copë”  dhe me vetëm...

Zagrebi, Kosova, 8/9 Maji në “Realpolitik”

Nga Dr.Jorgji KOTE Në numrin 8 të kësaj rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM”, diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE flet “copë” “açik” me vetëm 900 fjalë mbi...

Korona, Kosova dhe Koreaveriore në “Realpolitik”

Në këtë rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM”, diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE komenton “ shqip” dhe vetëm me 900 fjalë tre kryetemat diplomatike të periudhës  16...

Korona dhe Kosova, ngjarjet më të rëndësishme diplomatike në periudh...

Në këtë rubrikë ekskluzive të “ARGUMENTUM”, diplomati dhe analisti i njohur, Dr. Jorgji KOTE analizon shkurt dhe “shqip” dy kryetemat e nxehta të  momenteve kryesore diplomatike në periudhën...

Ngjarjet më kryesore diplomatike gjatë periudhës 17 – 31 Mars në ...

Në këtë numër të rubrikës që e gjeni vetëm te  “ARGUMENTUM”, analisti dhe diplomati i njohur, Dr. Jorgji KOTE jep shkurt dhe “shqip” thelbin e 4 ngjarjeve kryesore...

“REALPOLITIK ” Ngjarjet më kryesore diplomatike në periudhën...

Realpolitik flash nga  Dr. Jorgji KOTE Nisur nga numri i madh i ngjarjeve gjatë periudhës 2 - 16 Mars, ndonëse COVID - 19 e ka pllakosur dhe politikën...

“REALPOLITIK ” Ngjarjet më kryesore diplomatike në periudhën...

Realpolitik flash Në numrin e tretë të kësaj Rubrike unikale të Argumentum, Dr. Jorgji KOTE jep fare shkurt thelbin e 6 ngjarjeve kryesore diplomatike në periudhën 17 SHKURT...

“REALPOLITIK” Ngjarjet më kryesore diplomatike në periudhën ...

  Në numrin e dytë të kësaj Rubrike, Dr. Jorgji KOTE, diplomat karriere me përvojë të gjatë komenton shkurt dhe shqip gjashtë ngjarjet më kryesore diplomatike në periudhën...

“ REALPOLITIK “ Të gjitha ngjarjet më të rëndësishme gjatë Janari...

    Këtë rubrikë të parë, përgatitur nga Dr. Jorgji KOTE, po e çelim me komente “ shkurt dhe shqip” mbi 6 ngjarjet kryesore të Janarit, sipas rendit...

Rreth rubrikes më të re në Argumentum.al

    Argumentum bëri një vit dhe me këtë rast falenderojmë të gjithë ata që na ndjekin për interesimin dhe vëmendjen ndaj tij. Gjatë këtij viti të parë,...
Lajmet e fundit