Erdogan kundërshton anëtarësimin e Finlandës dhe Suedisë në NATO, i quan "bujtina terroriste"

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan tha sot se nuk ishte e mundur që Turqia, një anëtare e NATO-s, t’i shihte pozitivisht planet e Suedisë dhe Finlandës për t’u bashkuar me aleancën, duke thënë se të dy vendet ishin shtëpia e shumë organizatave terroriste. Plani i Finlandës për të aplikuar për anëtarësim në NATO, i cili u njoftua dje, dhe pritshmëria se Suedia do të bëjë të njëjtën gjë, do të çojë në zgjerimin e aleancës ushtarake perëndimore, të cilën presidenti rus Vladimir Putin dëshiron ta parandalojë, raportoi Reuters.

Erdogan përshkroi sot qëndrimin negativ të Turqisë ndaj anëtarësimit të mundshëm të Finlandës dhe Suedisë në NATO, duke i quajtur vendet nordike “bujtina terroriste” dhe duke “kujtuar” qëndrimin e administratës së Aleancës ndaj marrëdhënieve midis Turqisë dhe Greqisë.

Aktualisht po ndjekim ngjarjet në Suedi dhe Finlandë, por nuk jemi me humor pozitiv, NATO-ja ka gabuar me rastin e Greqisë në të kaluarën, dmth administrata e mëparshme, sepse tashmë e dini se cili është qëndrimi i Greqisë ndaj Turqisë, së dyti, ne nuk dua të gaboj për organizatat terroriste”, tha ai.

/Argumentum.al