Gazprom ndalon furnizimet me gaz për në Letoni

Gazprom ndërpreu furnizimin me gaz në Letoni të shtunën brenda aplikimit të korrikut për shkak të shkeljes së kushteve të nxjerrjes së gazit.

“Sot, Gazprom ka ndërprerë furnizimin me gaz në Letoni si pjesë e aplikimit të korrikut për shkak të shkeljes së kushteve për nxjerrjen e gazit,” tha kompania., raporton TASS

Të dhënat nga operatori letonez i transmetimit të gazit Conexus konfirmojnë gjithashtu pezullimin e furnizimeve me gaz nga Rusia nga 30 korriku.

Më 27 prill, Gazprom njoftoi se kishte pezulluar plotësisht furnizimin me gaz për kompaninë bullgare Bulgargaz dhe polake PGNiG për shkak të mospagesës në rubla në kohë. Më 21 maj, u raportua se furnizimi me gaz rus për kompaninë finlandeze Gasum u ndërpre për të njëjtën arsye. Më pas dërgesat u ndaluan në Danish Orsted, Dutch GasTerra dhe Shell Energy Europe.

/Argumentum.al