Kina do të kontribuojë 50 milionë dollarë në fondin e pandemisë të Bankës Botërore

Kina synon të kontribuojë me 50 milionë dollarë në fondin e ndërmjetësimit financiar i cili është miratuar nga Banka Botërore për Parandalimin, Përgatitjen dhe Reagimin ndaj Pandemisë (PPR), tha Ministri i Financave i Kinës Liu Kun në një mbledhje të zyrtarëve të financave të G20 të mbajtur më 15 dhe 16 korrik. .

Liu tha se anëtarët e G20 duhet të vazhdojnë të ruajnë pozicionin e G20 si forumi kryesor për bashkëpunimin ekonomik ndërkombëtar, të koordinojnë parandalimin dhe kontrollin e pandemisë me zhvillimin ekonomik dhe social, të ruajnë sigurinë dhe stabilitetin e zinxhirëve globalë industrialë dhe të furnizimit dhe të parandalojnë përhapje serioze negative nga rregullimet e politikave të disa vendeve, raporton CTGN.

Kina mbështet kanalet financiare të G20 për të kryer shkëmbime dhe ndarje të politikave në lidhje me ndryshimet klimatike dhe ruan parimin e përgjegjësive të përbashkëta, por të diferencuara, tha Liu.

Ai theksoi se Kina është e gatshme të punojë me të gjitha palët për të arritur investime në infrastrukturë me standarde të larta, miqësore me njerëzit dhe të qëndrueshme.

/Argumentum.al