Kina lëshon satelitin e ri të transmetimit të të dhënave

Të mërkurën Kina dërgoi një satelit të ri të transmetimit të të dhënave në orbitë në Qendrën e Lëshimit Satelitor të Xichang-ut në provincën Sichuan të Kinës Jugperëndimore.

Sateliti “Tianlian II-03” u lëshua në 12:30 të mëngjesit të së mërkurës sipas orës së Pekinit nga një raketë bartëse “Marshimi i Madh-3B”.

“Tianlian II-03” është një satelit i transmetimit të të dhënave i orbitës gjeosinkronike i brezit të dytë i Kinës. Ai do të ofrojë shërbime të transmetimit të të dhënave dhe telemetrisë, gjurmimit dhe komandimit për anijet kozmike me astronautë, si edhe për satelitët e burimeve të orbitës së ulët dhe të mesme. Ai do të mbështesë shërbimin e telemetrisë, gjurmimit dhe komandimit për nisjen e anijeve kozmike.

Nisja e së mërkurës është misioni i 426-të i fluturimit të serisë së raketave bartëse “Marshimi i Madh”./CRI