Kina: Veprimet përgjigja më e mirë për "Pavarësinë e Tajvanit"

Ushtria Çlirimtare Popullore Kineze (PLA) nuk do të tolerojë kurrë aktet separatiste të “pavarësisë së Tajvanit” dhe ndërhyrjen e jashtme dhe do të marrë kundërmasa të vendosura, tha të enjten një zëdhënës i mbrojtjes kineze.

“Veprimet janë përgjigja më e mirë,” tha Wu Qian, një zëdhënës i Ministrisë së Mbrojtjes Kombëtare, në një konferencë të rregullt për shtyp.

Wu i bëri komentet duke iu përgjigjur një pyetjeje mbi veprimet ushtarake të lidhura me Tajvanin.

“Palët përkatëse duhet të mësojnë të përshtaten, të reflektojnë për veten e tyre dhe, më e rëndësishmja, të shmangin rrugën e gabuar më tej,” tha Wu, duke theksuar se bashkëpunimi i separatistëve të “pavarësisë së Tajvanit” dhe forcave të jashtme është shkaku kryesor i tensioneve në të gjithë ngushticat e Tajvanit.

Ai vuri në dukje se çështja e Tajvanit është tërësisht çështje e brendshme e Kinës, e cila nuk ka asnjë ndërhyrje të jashtme.

Kanë ikur ditët kur populli kinez ishte në mëshirën e të tjerëve, tha Wu, duke i kërkuar NATO-s të ndalonte së fabrikuari gënjeshtra, nxitjen e konfrontimeve dhe shkaktimin e tensioneve.

Kina do të mbrojë me vendosmëri sovranitetin e saj kombëtar, sigurinë dhe interesat e zhvillimit dhe nuk do të lejojë që forcat e jashtme të destabilizojnë rajonin Azi-Paqësor, tha Wu.

Ai tha gjithashtu se Kina do të marrë kundërmasa të vendosura nëse Shtetet e Bashkuara ndjekin planin e saj të vendosjes së trupave raketore në Japoni.

/Argumentum.al