Presidenti Iranian Raisi në takim me Ministrin kinez të Mbrojtjes: Vullnet serioz për të promovuar lidhjet strategjike afatgjata

Presidenti tha se politika e përcaktuar e Republikës Islamike të Iranit është zhvillimi i marrëdhënieve strategjike afatgjata me Kinën në fusha të ndryshme, duke thënë: “Ne i ndjekim këto marrëdhënie strategjike pavarësisht nga zhvillimet ndërkombëtare dhe bazuar në besimin e ndërsjellë politik dhe të suksesshëm. zbatimi i programit të bashkëpunimit gjithëpërfshirës 25-vjeçar është prioritet në këtë drejtim”.

Duke folur në një takim me gjeneralin Wei Fenghe, Ministër i Mbrojtjes i Republikës Popullore të Kinës, Dr Seyyed Ebrahim Raisi theksoi se zhvillimet rajonale dhe globale tregojnë vlerën e bashkëpunimit strategjik Iran-Kinë më shumë se kurrë, duke shtuar: “Unilateralizmi dhe hegjemonia që synojnë kontrolli i vendeve dhe parandalimi i formimit të një rritjeje të qëndrueshme ekonomike në botë, përballja me unilateralizmin dhe vendosja e stabilitetit dhe rendit është e mundur vetëm përmes bashkëpunimit të fuqive të pavarura dhe me të njëjtin mendim”

 Duke thënë se ka baza të përshtatshme për investime të mëdha në Iran, presidenti shtoi: “Aftësitë unike të Iranit në fushën e transportit ndërrajonal, kapacitetet e Iranit në sigurimin e sigurisë së llojeve të ndryshme të energjisë, si dhe bashkëpunimi në infrastrukturën rajonale janë baza serioze për bashkëpunim dhe investim”. Duke iu referuar tërheqjes së njëanshme të SHBA-së nga Plani i Përbashkët Gjithëpërfshirës i Veprimit (JCPOA), Presidenti tha: “Amerikanët donin të bënin presionin më intensiv mbi Iranin duke shkelur JCPOA, por sot ata zyrtarisht pranojnë se kanë dështuar mjerueshëm në ushtrimin. Presioni maksimal ndaj Iranit”.

Raisi theksoi: “Kombi iranian ka treguar se të drejtat dhe kërkesat e tij ideale mund të arrihen përmes rezistencës dhe këmbënguljes”.

Gjatë takimit, gjenerali Wei Fenghe, Ministër i Mbrojtjes i Republikës Popullore të Kinës, i përcolli Raisi përshëndetjet e ngrohta të Presidentit të vendit të tij dhe tha: “Forcimi i marrëdhënieve midis Iranit dhe Kinës është gjithmonë ndërtim i sigurisë për rajonin dhe botën. sidomos në krizën dhe trazirat aktuale”.

Ministri i Mbrojtjes i Republikës Popullore të Kinës shtoi se “Irani dhe Kina mund të bashkëpunojnë me njëri-tjetrin në të gjitha çështjet globale dhe të kontribuojnë në zhvillimin e paqes në botë”. “Unilateralizmi pengon rritjen e qëndrueshme ekonomike të botës”, tha. Gjenerali Wei Fenghe.

/Argumentum.al