Qeveria italiane në krizë/ Mario Draghi jep dorëheqjen: "Shumica nuk është më"


Kryeministri Mario Draghi do të japë dorëheqjen mbrëmjen e sotme. Këtë e ka bërë të ditur vetë Draghi në Këshillin e Ministrave, të cilin e ka mbledhur pas votimit të sotëm në Senat, ku Lëvizja 5 Yjet abstenoi nga besimi ndaj qeverisë. “Mirëmbrëma të gjithëve – u tha Draghi ministrave – dua të njoftoj se sonte do të jap dorëheqjen në duart e Presidentit të Republikës”. Vendimi i kryeministrit vjen pas ditëve të trazuara, në të cilat Lëvizja ka marrë fund dhe disa forca të tjera politike e kanë bërë të qartë se nëse Lëvizja do të kishte vendosur të mos e votonte besimin nuk do të kishte të ardhme për qeverinë. Para së gjithash vetë Draghi, i cili kishte paralajmëruar: ekzekutivi i tij nuk do të kishte ekzistuar pa 5 Yjet.

“Votat e sotme në Parlament janë një ngjarje shumë domethënëse nga pikëpamja politike – konfirmoi Draghi në fjalën e tij – Shumica e unitetit kombëtar që e mbështeti këtë qeveri që nga krijimi i saj është zhdukur. Pakti i besimit në bazë të veprimit të qeverisë. Në Ditët e fundit, nga ana ime, ka pasur përkushtimin maksimal për të vazhduar rrugën e përbashkët, duke u përpjekur edhe për të plotësuar nevojat që më janë paraqitur nga forcat politike”.

/Argumentum.al