Rusia, Ukraina, Turqia dhe OKB firmosin marrëveshjen për eksportet e grurit në Detin e Zi

Një marrëveshje për krijimin e një korridori të grurit për të eksportuar prodhimet bujqësore nga Ukraina nëpërmjet Detit të Zi u nënshkrua nga përfaqësues të Turqisë, Ukrainës, Rusisë dhe OKB-së të premten në Stamboll.

Ministri rus i Mbrojtjes Sergey Shoigu nënshkroi marrëveshjen në emër të Rusisë dhe homologu i tij turk Hulusi Akar nënshkroi marrëveshjen në emër të Turqisë.

Turqia, Ukraina dhe OKB-ja nënshkruan pjesën e tyre të marrëveshjes. Në emër të Kievit, ai u nënshkrua nga ministri ukrainas i Infrastrukturës Alexander Kubrakov. Në emër të OKB-së, marrëveshja për eksportin e grurit u nënshkrua nga Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres.

Presidenti turk Rexhep Tajip Erdogan e cilësoi si një ngjarje historike ceremoninë e nënshkrimit të marrëveshjes që u zhvillua në rezidencën e tij. Ceremonia u parapri nga negociatat ndërmjet përfaqësuesve të delegacioneve që u zhvilluan në një objekt ushtarak.