Abazovic: "BE të neutralizojë ndikimin e Rusisë në Ballkanin Perëndimor"

E vetmja mënyrë për të neutralizuar ndikimin e Rusisë në Ballkanin Perëndimor është që Bashkimi Evropian të forcojë ndikimin e tij pozitiv, tha kryeministri Dritan Abazovic në tryezën e 26-të vjetore të qeverisë me titull “Antitezat, transformimet dhe arritjet në një botë në ndryshim” organizuar nga “Ekonomist”.

Ai theksoi se 30 vjet më parë vendet e Ballkanit Perëndimor ishin në një situatë të ngjashme si Ukraina dhe se kishin nevojë për mbështetjen e plotë të partnerëve të tyre perëndimorë, raporton RTCG

Ai tha se synimi i Malit të Zi është të jetë pjesë e politikës perëndimore dhe se do të bëjë gjithçka për të përmbushur detyrat e veta.

Ai theksoi se vendi ynë mbështet Ukrainën sipas aftësive të saj.

Abazović po merr pjesë si një nga folësit në panelin “Evropa Juglindore: A mund të ketë stabilitet dhe prosperitet në rajon?”, i cili do të diskutojë implikimet e pushtimit rus të Ukrainës, krizën energjetike dhe negociatat e anëtarësimit në BE.

Në panelin e lartpërmendur, përveç kryeministrit Abazoviq, pjesëmarrës janë Albin Kurti, kryeministër i Kosovës, Stuart Pich, i dërguari special për Ballkanin Perëndimor, Dora Bakojanis dhe George Katrougkalos, ish-ministra të jashtëm grek.

Krahas pjesëmarrjes në panel, kryeministri Abazovic do të ketë disa takime dypalëshe gjatë qëndrimit të tij në Athinë.

/Argumentum.al