Abazoviç reagon ndaj Gjukanoviç dhe parlajmëron se marrëveshja me kishën serbe mund të nënshkruhet në gusht

Kontrata themelore me Kishën Ortodokse Serbe (KPS) mund të nënshkruhet në gusht, pasi të gjithë të paraqesin edhe një herë mendimin e tyre për atë dokument, tha kryeministri Dritan Abazovic. Duke komentuar deklaratën e Mitropolitit Joaniki se ndryshimet në kontratën me Kishën Ortodokse Serbe nuk janë të pranueshme, Abazoviq tha se Qeveria e Malit të Zi vendosi për një qasje gjithëpërfshirëse në procesin e nënshkrimit të Marrëveshjes Themelore.

Sipas tij, komisioni që do të merrej me këtë akt nuk funksionoi, për shkak se tre anëtarët e propozuar nga Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviç refuzuan të marrin pjesë, shkruan RTCG.

“Mendoj se pasi të vazhdojë procesi i paraqitjes së mendimeve, mund të presim që të jetë në fillim, në mes apo në fund të gushtit, nuk kemi rënë dakord për ato detaje, por është një proces që e kemi çuar në fund“, tha Abazoviç.

Mali i Zi është në një krizë të re politike pas marrëveshjes që rregullon marrëdhëniet e shtetit me Kishën Ortodokse Serbe. Partia e Milo Gjukanoviç ka deklaruar se marrëveshja dëmton interesat kombëtare të vendit dhe për këtë arsye nuk do ta mbështesë më qeverinë Abazoviç. Qeveria mund t’i nënshtrohet një mocioni mosbesimi në të ardhmen, pasi disa prej aleatëve të tij kanë deklaruar se nuk e mbështesin më.

Votuesit tashmë kanë vendosur për Gjukanoviçin

Ai ka komentuar edhe deklaratën e presidentit të Malit të Zi, Milo Gjukanoviç, i cili tha se Abazovic “do të gjykohet nga votuesit, gjykatat dhe historia” nëse ai udhëheq një politikë që është kundër interesave të Malit të Zi.

“Votuesit kanë vendosur tashmë për të, duhet të presim gjykatat dhe historinë, unë jam gati. Jam shumë i gatshëm për gjithçka, koha do të tregojë nëse janë ata të tjerët. Unë pretendoj se nuk është deri në kontratën themelore. por deri në drejtësi”, ka theksuar Abazoviq dhe ka shtuar se historia do ta gjykojë atë si të tjerët.

/Argumentum.al