Ambasada ruse publikon listën e mercenarëve që luftojnë në Ukrainë: Ndër ta 306 luftëtarë nga Shqipëria dhe Kosova

Ambasada ruse ka publikuar në faqen e saj zyrtare në Facebook, listën e mercenarëve që kanë shkuar në Ukrainë, që nga data 24 shkurt e këtij viti.

Deri më sot sipas shifrave të publikuara nga ambasada ruse, kanë humbur jetën 42 mercenar shqiptar, 40 janë larguar, ndërsa 68 janë ende në këtë shtet.

Prej nisjes së luftës, 150 shtetas shqiptarë kanë mbërritur në Ukrainë, ndërsa deri më sot llogaritet të kenë humbur jetën 42 persona, 40 janë larguar ndërsa 68 janë ende në këtë shtet.

Po ashtu edhe Kosova ka një numër të lartë luftëtarësh, me 156 mercenarë që nga fillimi i pushtimit rus në Ukrainë, ndërsa 61 prej tyre kanë humbur jetën.

Sipas kësaj liste, numrin më të lartë në Evropë e ka Polonia, Rumania dhe Mbretëria e Bashkuar, ndërsa mercenarë po ashtu ka dhe nga Franca. Kroacia dhe Estonia.

/Argumentum.al