Ambasadori rus në Poloni sulmohet me bojë të kuqe nga protestuesit

Ambasadori i Rusisë në Poloni u godit me bojë të kuqe teksa përgatitej për të shënuar përvjetorin e Luftës së Dytë Botërore në Varshavë.

Sergej Andreev u prit nga qindra protestues teksa mbërriti në Varrezat e Ushtarëve Sovjetikë në kryeqytetin polak.

Ndërsa Rusia feston Ditën e Fitores, Andreev kishte planifikuar të bënte nderime në varrezat e Varshavës për ushtarët e Ushtrisë së Kuqe që vdiqën gjatë luftës.

Por shoqëruesi i tij u bllokua nga oficerët, të cilët më pas e lanë ambasadorin me bojë të kuqe.

Protestuesit mbanin flamuj ukrainas dhe brohorisnin “fashist” dhe “vrasës” pas pushtimit rus të Ukrainës më 24 shkurt.