Dialogu Kosovë-Serbi, Lajçak informon shtetet e BE për për vitin e parë të punës dhe planet...

I dërguari special i Bashkimit Europian për dialogun Kosovë-Serbi, Miroslav Lajçak, informoi përfaqësuesit e vendeve anëtare për vitin e parë të punës së tij. Kjo është bërë e ditur nga vetë diplomati sllovak përmes një statusi në Twitter.

“Sot, informova ambasadorët e Bashkimit Europian dhe delegatët e rajonit të Ballkanit Perëndimor për vitin tim të parë dhe punën që kanë bërë. Gjithashtu, kam shpalosur planet e mia për javët dhe muajt në vazhdim”, shkruan Lajçak. Më tej, shton se është inkurajuar shumë nga mbështetja e fortë e të gjitha shteteve anëtare të BE-së.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>Today I briefed the 🇪🇺 Ambassadors (PSC) and delegates (COWEB) about my first year on the job and explained my plans for the upcoming weeks and months. I’m very encouraged by the strong support from all EU Member States. <a href=”https://t.co/Kw2J8FMHeS”>pic.twitter.com/Kw2J8FMHeS</a></p>&mdash; Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) <a href=”https://twitter.com/MiroslavLajcak/status/1357410870826008577?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 4, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Megjithatë, i emëruari i posaçëm nuk i zgjeroi më tej se cilat ishin planet e tij për dialogun, teksa pritet dhe arritja e një marrëveshje finale gjithëpërfshirëse që sheshon të gjitha mosmarrëveshjet mes Kosovës dhe Serbisë.