Ministria e Jashtme ruse publikon listën e 963 shtetasve amerikanë "non ngrata" në Rusi, mes tyre edhe Presidenti Joe Biden

Ministria e Jashtme ruse ka publikuar një listë kombëtare të ndalimit të 963 shtetasve amerikanë, të cilëve, si masë e vogël, u ndalohet të vijnë në Rusi.

“Në kontekstin e masave hakmarrëse ndaj sanksioneve anti-ruse të vendosura vazhdimisht nga Shtetet e Bashkuara dhe në përgjigje të pyetjeve të ardhshme për individët në listën tonë kombëtare të ndalimit, Ministria e Jashtme ruse po publikon një listë të qytetarëve amerikanë të cilëve u është ndaluar përgjithmonë duke hyrë në Federatën Ruse”, thuhet në deklaratën e postuar në faqen e internetit të ministrisë të shtunën.

Dokumentit i është bashkangjitur një lidhje me listën me emrat e 963 individëve. Midis tyre janë presidenti amerikan Joe Biden, Sekretari i Shtetit Antony Blinken, drejtori i FBI-së Christopher Wray dhe zyrtarë të tjerë amerikanë, ndalimi i hyrjes së të cilëve është shpallur më herët nga Ministria e Jashtme ruse.

“Ne theksojmë se veprimet armiqësore të Uashingtonit, të cilat u kthyen në bumerang në SHBA, do të vazhdojnë të përgjigjen në të njëjtën mënyrë”, tha Ministria e Jashtme.

Ministria e Jashtme ruse theksoi se kundërsanksionet ruse janë të pavullnetshme dhe synojnë “të detyrojnë regjimin në pushtet të SHBA-së, i cili po përpiqet të imponojë një ‘rend botëror të bazuar në rregulla'” neokoloniale në pjesën tjetër të botës, të ndryshojë sjelljen e tij duke pranuar realitete të reja gjeopolitike”.

“Rusia nuk kërkon asnjë konfrontim dhe mbetet e hapur për dialog të ndershëm, me respekt reciprok, duke dalluar popullin amerikan, i cili gëzon pa ndryshim respektin tonë, nga autoritetet amerikane, që nxisin rusofobinë dhe ata që u shërbejnë atyre. Janë këta individë që vihen në kundërshtim me Rusinë. ‘lista e zezë’”, përfundon deklarata.

/Argumentum.al