Dendias: Ambicia e Greqisë është të bëhet një urë midis Lindjes së Mesme dhe Gjirit, midis Ballkanit dhe Evropës

“Kjo është ambicia e Greqisë për t’u bërë një urë në mes të Mesdheut Lindor dhe Gjirin, mes Ballkanit dhe pjesën tjetër të Evropës”, theksoi ministri i jashtëm Nikos Dendias në deklaratat pas përfundimit të “Philia Forum”, që u mbajt të enjten në Athinë , me pjesëmarrjen e Egjiptit, Emirateve të Bashkuara Arabe, Qipros, Bahrejnit, Arabisë Saudite dhe Francës.

“Ajo që na bashkon të gjithëve sot është dënimi ynë i veprimeve të paligjshme që dëmtojnë paqen dhe sigurinë,” shtoi ai.
“Qëllimi ynë është të krijojmë një mbrojtje kundër kërcënimeve, dhunës, ekstremizmit, fanatizmit, shtrembërimit të fesë dhe irracionalitetit,” tha Dendias, duke shtuar se përbërësi themelor për prosperitetin e rajonit më të gjerë ishte paqja, e cila “kërcënohet çdo ditë nga forcat revizioniste që nuk tërheqin logjikën, por irracionalitetin “.

Më në fund, Dendias deklaroi se “për të arritur qëllimet e tyre, këto forca po vazhdojnë me një numër veprimesh të paligjshme, si memorandum Turko-Libian. Ata kërcënojnë ose përdorin forcë dhe pushtojnë territorin e vendeve të tjera. Ata mbështesin grupet ekstremiste ose ideologji ekstremiste dhe strehojnë terrorizmin. Ato ndërhyjnë në punët e brendshme të vendeve të tjera me qëllim përmbysjen e qeverive jo-miqësore “./ANA-MNA

© Argumentum