Kërcënime me bomba në Mal të Zi, evakuime masive në shkolla,

Ministria e Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sportit është njoftuar se në 41 shkolla fillore në Mal të Zi është raportuar për një bombë, por për shkak të panikut që është krijuar, mësimi është ndërprerë në të gjitha shkollat ​​në vend, tha zëdhënësi i Ministrisë Bojan Knezevic. V.d. Ndihmësdrejtori i Administratës Policore Dragan Goroviq tha se rezultatet e hetimeve të deritanishme tregojnë se bëhet fjalë për raporte të rreme, por se do të presë derisa t’i kontrollojnë të gjitha objektet. Policia tashmë është në kërkim të personit që ka dërguar emailet. Tani për tani është konstatuar se nuk ka mjete shpërthyese në shkollat ​​e Rozhajës, as në objektin e kryeqytetit e as në shkollat ​​në Cetinje, ka thënë për Portalin RTCG, zëdhënësi i kryeqytetit, Ivan Banoviq.

“Duke qenë se aktivitetet e deritanishme në zbatimin e masave të sigurisë kanë eliminuar rrezikun për studentët dhe stafin mësimdhënës, nuk ka vend për panik. Hulumtimet e mëtejshme do të tregojnë nëse këto janë raporte të rreme. Në këtë pikë, kërcënimet nuk duken realiste. Megjithatë, kjo nuk na çon në një qasje më pak serioze ndaj çështjes. Gjithsesi ky është një krim i rëndë dhe tashmë aktiviteti i policisë është i fokusuar në zbardhjen e origjinës së kërcënimeve”, tha ushtruesi i detyrës. Ndihmësdrejtor i Administratës Policore Dragan Goroviq.

Tani për tani është konstatuar se objekti i kryeqytetit dhe shkolla janë të sigurta.

“Pas kontrollit të detajuar të objektit të Prijestonicës nuk është gjetur asnjë lëndë plasëse, kështu që punonjësit janë kthyer në punë dhe kanë vazhduar punën. Gjithashtu, lënda plasëse nuk është gjetur në shkollat ​​e Cetinjes që kanë marrë raportin për bombë”, ka thënë Banoviq për Portalin tonë.

Sot herët në mëngjes janë evakuuar shkollat ​​në Podgoricë, Nikshiq, Tivar, Berane, Bijelo Polje, Kolasin, Herceg Novi, Budva, Cetinje, Andrijevicë, Ulqin, Kotor, Rozhajë.Komuna e Nikshiqit.

“Në territorin e shkollës janë vendosur shumë bomba. Ne gjithmonë kemi ëndërruar për hakmarrje. Do marrim hak, do vijmë në shkollë. Ne do të vrasim gjithçka. Askush nuk do të mbetet gjallë. I gjithë qyteti do të rrjedh gjak”, është mesazhi që kanë marrë një numër i madh shkollash fillore.

Zëdhënësi i Ministrisë së Arsimit, Shkencës, Kulturës dhe Sportit, Bojan Knezheviq, ka thënë për Radion e Malit të Zi se për shkak të panikut që ka vazhduar, Ministria ka marrë vendim që për sot të ndërpritet mësimi në të gjitha shkollat ​​në Mal të Zi.

“Ministria e Arsimit ka informacione se 41 shkolla kanë marrë njoftim për bombë dhe vetëm në ato shkolla është ndërprerë mësimi. Jemi në kontakt me MPB-në nga e cila presim vlerësimin e situatës dhe do të njoftojmë pas kësaj”, tha Knezevic.

Sipas TVCG, raporti për eksplozivin e vendosur ka arritur në adresën elektronike të 19 shkollave në Nikshiq me departamente rajonale, një shkollë në Brezni dhe komunën e Nikshiqit.

Foto: rtcg.me

Drejtoresha e shkollës fillore “Luka Simonoviq” nga Nikshiqi, Marija Martinoviq, tha se në disa shkolla në Nikshiq është raportuar për një bombë dhe se fëmijët janë evakuuar për arsye sigurie.

Mëngjesin e sotëm në postën zyrtare të shkollës “Luka Simonoviq” në ora 7:13 është marrë një postë se në shkollë janë vendosur disa bomba. Sot nuk do të ketë mësime për nxënësit për sigurinë e fëmijëve tanë. Po shkoj në komisariat për të informuar autoritetet. Njoftim kanë marrë edhe shkollat ​​tjera, kështu që mësim nuk do të ketë as në shkollat ​​tjera”, tha Martinoviq.

Pas njoftimit për bombardimin mëngjesin e sotëm, në shkollën fillore “Lovćenski partizanski odred” nuk ka mësim. Nxënësit e Cetinjës janë kthyer në shtëpi nga hyrja, ndërsa pjesa që tashmë ishte në shkollë është duke u evakuuar. Prindërit janë njoftuar se nuk ka vend për panik. Para dhe brenda godinës ndodhet policia.

Gjukanoviç kërkon një hetim urgjent, sepse mësimet në shkollat ​​malazeze janë ndërprerë për shkak të raportimeve për bomba

Gjukanoviç i lidh kërcënimet me zgjedhjen e një qeverie të re
Presidenti i Malit të Zi, Milo Gjukanoviq u ka bërë thirrje institucioneve kompetente që urgjentisht të zbardhen kërcënimet, të gjenden autorët, organizatorët dhe ekzekutorët.

“Siguria e fëmijëve, si kategoritë më të cenueshme të shoqërisë, dhe të gjithë qytetarëve, duhet të jetë prioritet absolut i shtetit dhe secilit individ”, tha Gjukanoviq.

Ai në llogarinë e tij në Twitter e ka lidhur këtë ngjarje me zgjedhjet e ardhshme të qeverisë së re, e cila është caktuar për të enjten, më 28 prill.

“Ne nuk duhet të lejojmë që arsimi të vuajë për shkak të atyre që synojnë të provokojnë situata emergjente dhe të destabilizojnë shtetin përpara zgjedhjes së një qeverie të re, në prag të sezonit turistik,” tha Gjukanoviç.

/Argumentum.al