Kreu i Partisë së Lirisë mohon se ka qenë bashkëpunëtor i Sigurimit të Shtetit: Autoriteti i Dosjeve do mbajë përgjegjësi ligjore

Kryetari i Partisë së Lirisë, Ilir Meta deklaroi se, “Autoriteti i Dosjeve jo vetëm duhet të zbatojë ligjin, por duhet të kujdeset që të mos rilëndohen viktimat”.

Në një bashkëbisedim me gazetarët, Meta i bëri më tej thirrje të gjithë punonjësve të ndershëm të jenë të kujdesshëm për zbatimin e ligjit.

“Jam i sigurtë që qëndrimi edhe i deputetëve të Partisë së Lirisë, ka qenë dhe do të jetë transparencë e plotë për cilindo. Partia e Lirisë është për të shembur këtë sistem të shantazhit, për të spostuar vëmendjen”, tha Meta.

Meta u shpreh se, “është një përgjegjësi e madhe e Autoritetit të konfirmuar si pjesë e falsifikimit. Autoriteti i Dosjeve jo vetëm duhet të zbatojë ligjin, por duhet të kujdeset që të mos ri lëndohen viktimat”.

“Autoriteti i Dosjeve e di shumë mirë që Ilir Rexhep Metaj nuk ka qenë bashkëpunëtor i sigurimit. Ato e dinë shumë mirë se kush ka qenë bashkëpunëtori në rastin konkret, sepse ndodhet në dy dosje. Ata që e kanë orkestruar këtë skenar, e dinë shumë mirë që Ilir Meta nuk ka ikur ndonjëherë në konvikt”, tha Meta.

Meta theksoi se, “Autoriteti i Dosjeve do të mbajë përgjegjësi ligjore për këtë shkelje ligjore që ka bërë. Do të mbajnë përgjegjësi individuale personat e përfshirë”.

“Autoriteti i Dosjeve e kishte shumë të lehtë nëse kishte ndonjë shqetësim. Kur u zgjodha president firmos një kërkesë dhe deklaratë. Nëse do të dilte ndonjë e dhënë, mund ta padiste penalisht Ilir Metën”, u shpreh Meta.

Më tej, Meta foli edhe për emigrimin e minorenëve.

“Emigrimi i minorenëve shqiptarë pa prindër, është një nga tragjeditë më të rënda për vendin, treguesi më i dhembshëm i agjendës së qëllimshme të qeverisë për shpopullimin e Shqipërisë, që as pushtuesit dhe armiqtë më të egër nuk kanë mundur dot ta realizojnë”, tha Meta.

“Shqipëria nuk po zbrazet vetëm nga “truri”, intelektualët, forcat më krijuese dhe më profesionet, por edhe nga fëmijët. Raporti mujor i Ministrisë së Çështjeve Sociale dhe të Punës në Itali, i qershorit 2022, bën publik faktin tepër tronditës, që numri i fëmijëve minorenë shqiptarë pa prindër, që kanë mbërritur në Itali si emigrantë, zënë vendin e tretë pas atyre nga Ukraina (numri më i madh i të cilëve janë fëmijë të prindërve të vrarë nga lufta dhe nga jetimoret e shkatërruara nga bombardimet), duke lënë pas dhe vende të sapo dala nga konfliktet civile”, u shpreh Meta, i cili theksoi se, “1302 shqiptarë janë në ngarkim të shtetit italian”.

“1302 shqiptarë minorenë pa prindër janë në ngarkim të shtetit italian sipas të dhënave të përditësuar zyrtarisht deri në 30 qershor 2022, një numër shumë herë më i madh se i fëmijëve që kanë hyrë në Itali brenda 1 muaji nga Afganistani, Pakistani, Eritrea, Guinea, Bangaldeshi etj.”, tha Meta.

“Vetëm një dëshpërim dramatik i detyron prindërit shqiptarë t’i dërgojnë fëmijët e tyre drejt BE, madje pa marrë parasysh faktin se këta minorenë mund të bihen pre e trafikut të qenieve njerëzore, e trafikut të organeve, e pedofilisë dhe e krimit të organizuar”, u shpreh më tej Meta.

Nuk është rastësi që edhe Organizata e Kombeve të Bashkuara (OKB) parashikon që numri i banorëve që jetojnë në Shqipëri do të vijojë të tkurret me ritme të shpejta në vitet në vijim. Sipas parashikimeve të OKB-së, deri në vitin 2050 popullsia e Shqipërisë pritet të zbresë në 2.5 milionë banorë dhe deri në vitin 2100 do të tkurret në 1.1 milionë banorë, duke arritur në këtë mënyrë edhe poshtë nivelit të viteve 1960, ku popullsia e regjistruar ka qenë 1.2 milionë banorë”, tha Meta.