Ministria e Jashtme greke përshëndet zgjatjen e traktatit SHBA-Rusi New START

Greqia “mirëpret marrëveshjen midis Shteteve të Bashkuara dhe Rusisë për të zgjatur traktatin e New START, një element kryesor për sigurinë evropiane dhe globale,” tha Ministria e Punëve të Jashtme në mediat sociale të Mërkurën.

Në Twitter, ministria greke tha, “Marrëveshja përbën një hap të rëndësishëm në përpjekjet ndërkombëtare për kontrollin e armëve dhe në ruajtjen e paqes dhe stabilitetit global.”

Më herët të Mërkurën, Sekretari i Shtetit i SHBA Antony Blinken njoftoi se Shtetet e Bashkuara dhe Rusia kanë rënë dakord të zgjasin traktatin për zvogëlimin dhe kufizimin e mëtejshëm të armëve sulmuese strategjike deri më 4 Shkurt 2026./ ANA-MNA

© Argumentum