Protesta kundër propozimit francez/ Protestuesit ballë për ballë me policinë : Të shpëtojmë vendin së bashku, mos u trembni!

Për të tretën ditë radhazi para Qeverisë vazhdoi protesta kundër pranimit të propozimit francez për heqjen e vetos bullgare dhe fillimin e negociatave të Maqedonisë për anëtarësim në BE. Disa nga protestuesit u hodhën mbi gardh dhe arritën në kordonin e policisë. Ata u hodhën me letra higjienike dhe thërrisnin “Dorëheqje, dorëheqje”, “Bullgarë, bullgarë”, “Kurrë Veri, vetëm Maqedoni”, “Tatarë, Tatarë”.

Duke qëndruar ballë për ballë me kordonin e policisë, protestuesit u sugjeruan oficerëve që të ulnin mburojat.

Një vajzë e mbështjellë me flamur maqedonas është afruar dhe ka puthur mburojën e policisë. Mesazhi që u kanë dërguar anëtarëve të MPB-së që sigurojnë ndërtesën e Qeverisë është që të ulin mburojat, sepse siç thanë protestuesit, ata nuk duhet të kenë frikë dhe të jenë bashkë me qytetarët që janë të pranishëm në protestën kundër pranimi i propozimit francez.

“Ne jemi bashkë, mos kini frikë. Bashkë me ju duam të shpëtojmë vendin”, i thanë protestuesit para policisë.

/Argumentum.al