Putin kritikon "agresionin e sanksioneve" të Perëndimit të udhëhequr nga SHBA, thirrje për të mbrojtur të drejtat e sipërmarrësve

Presidenti rus Vladimir Putin ka kritikuar kryqëzatën perëndimore në vazhdim të udhëhequr nga SHBA për të ‘anuluar’ Rusinë si “agresion sanksionues”. Duke u thënë kështu, ai vuri në dukje faktin se biznesi rus ka vepruar me shumë nderim në kushtet aktuale.

“Biznesi rus ka vepruar me shumë respekt,” tha Putin, duke folur të hënën në një takim të zgjeruar të Bordit të Zyrës së Prokurorit të Përgjithshëm. “Edhe pse jo të gjitha kompanitë e vogla dhe të mesme i kishin kapërcyer plotësisht pasojat e pandemisë, ato menjëherë dolën kundër barrierave që lidhen me agresionin e sanksioneve kundër Rusisë. Në fakt, nuk ka asnjë emër tjetër për të përveç agresionit të sanksioneve. “, theksoi Putin.

Kreu i shtetit beson se “në situatën aktuale, është e nevojshme të mbështetet biznesi rus sa më shumë që të jetë e mundur, të përdoren të gjitha mundësitë për këtë, përfshirë lehtësimin e barrës administrative”, përcejll TASS

“Sigurisht, ka fusha që duhen shqyrtuar, dhe sigurisht këto janë para së gjithash ato që kanë të bëjnë me jetën dhe shëndetin e njerëzve. Dhe në të gjitha rastet e tjera, siç kemi rënë dakord tashmë, moratoriumi ka qenë në fuqi,” ai tha ai. shtuar.

“Duhet të lihen si sipërmarrësit vendas ashtu edhe ato kompani të huaja që, pavarësisht gjithçkaje, vazhdojnë të përmbushin detyrimet e tyre me mirëbesim dhe të punojnë në paqe. Ne duhet ta mbrojmë biznesin nga kontrolli i tepruar dhe i paarsyeshëm dhe i panevojshëm. Ju keni të gjitha mjetet e nevojshme. për këtë”, tha kreu i shtetit duke iu drejtuar pjesëmarrësve të takimit.

Putin u bëri thirrje gjithashtu prokurorëve që të mbrojnë të drejtat e biznesmenëve rusë.

Ju bëj thirrje që të respektohen të gjitha të drejtat e sipërmarrësve dhe të krijohen kushte të favorshme për të punuar”, tha ai.

“Sidoqoftë, nëse dikush abuzon me pozicionin e tij monopol, hyn në marrëveshjet e kartelit të prapambetur, atëherë si autoritetet antimonopol ashtu edhe zyra e prokurorit duhet t’i përgjigjen menjëherë dhe me efikasitet kësaj,” vuri në dukje Putin.

/Argumentum.al