Zakharova: Rusia i dorëzoi Ukrainës draft-marrëveshjen më 15 prill, ende asnjë përgjigje

Moska i dorëzoi Ukrainës draft-marrëveshjen e zgjidhjes më 15 prill, por ende nuk ka marrë asnjë reagim, tha zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova gjatë një konference të mërkurën.

“Sot u tha se një grup i ri propozimesh iu dorëzuan përfaqësuesve të regjimit të Kievit, të përfshirë në procesin e negociatave. Unë thjesht do të doja të zbuloja datën kur këto pozicione u dorëzuan nga pala ruse. Ishte e premte. Sot është e mërkurë, nuk ka pasur asnjë përgjigje deri më sot”, tha ajo. “Kjo duhet t’ju japë një ide se si sillet ekipi i negociatave të regjimit të Kievit. Si e shikon procesin e negociatave në parim dhe nëse është e mundur t’i besoni apo jo kur ata flasin për dëshirën e tyre për të zhvilluar negociata,” tha ajo.

“Nuk ka besim në fjalët e tyre. Shumë gjëra, të deklaruara si në hapësirën publike ashtu edhe në tryezën e negociatave, janë zhvlerësuar menjëherë nga Kievi, ndonjëherë brenda një ore apo edhe 15 minutash; Kievi thjesht ka shkelur punën që ishte bërë. Edhe një herë – gjithçka vetëm në formë të shkruar dhe në letër”, nënvizoi Zakharova.

/Argumentum.al