BE zgjat sanksionet kundër Krimesë për një vit

Këshilli i Bashkimit Evropian zgjati sanksionet kundër Krimesë dhe Sevastopolit, të prezantuara fillimisht në qershor 2014 si pjesë e strategjisë së komunitetit për të mos njohur gadishullin që bashkohet me Rusinë, për 12 muaj të tjerë, sipas një deklarate të botuar të hënën.

“Këshilli ka vendosur sot të rinovojë sanksionet e vendosura nga BE-ja në përgjigje të aneksimit të paligjshëm të Krimesë dhe qytetit të Sevastopolit nga Federata Ruse, deri më 23 qershor 2023”, thuhet në deklaratë.

Sipas Këshillit të BE-së, “Siç thuhet nga Josep Borrell, Përfaqësuesi i Lartë për Punët e Jashtme dhe Politikën e Sigurisë, në Deklaratën e tij në emër të BE-së më 25 shkurt 2022, tetë vjet nga aneksimi i dhunshëm, i paligjshëm i Republikës Autonome të Krimesë dhe qytetin e Sevastopolit nga Federata Ruse, BE-ja nuk e njeh dhe vazhdon të dënojë aneksimin e paligjshëm të Gadishullit të Krimesë si një shkelje të rëndë të së drejtës ndërkombëtare”.

/Argumentum.al