RMV/Regjistrimi fillon nga 1 marsi në përfaqësitë diplomatike

Ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani, në një dalje për media së bashku me Drejtorin e Entit për Statistikë Apostol Simovski, bëri të ditur se nga 1 marsi do të fillojë regjistrimi i qytetarëve të cilët jetojnë jashtë Repubikës së Maqedonisë së Veriut pavarsishtë se kur ata e kanë lëshuar vendin.

Osmani tha se ky është një rast historik pasi që për herë të parë do të regjistrohet popullata jo residente dhe do të konsiderohet pjesë e përgjithshme e popullatës gjatë regjistrimit.