“Turravrapi keqqeverisës dhe rrugëtimi i shpresës me Bashën”

Nga Ardit Gjinali

Sloganet elektorale bojëdala të gatitura analeve të propagandës qeverisëse shënuan fillimin e udhës së justifikimit të të paudhëve politikë që e kanë ndërtuar rendin qeverisës mbi të vërteta të supozuara që dëshmojnë realitetin tjetër….të tillin imagjinar dhe i dëgjuar, shikuar në 3-D, por asfare i jetuar. Pasqyra e zhvillimeve në vend është  e tilla që përfshin trishtimin njerëzor, zymtësinë shoqërore dhe errësirën autokratike……krejt e kundërta e paradës zhurmëmadhe qeverisëse që rendit sukseset imagjinare, të tillat që tirren e tirren duke krijuar një dëng të pluhurosur të  të pavërtetave që vendosen në jastëkun e madh që do të siguronte  qetësinë e gënjeshtërt të gjumit  të keqqeverisjes….i tilli gjumë i prishur nga enumeracioni i angazhimeve të harruara ndaj njerëzve…të tillët që konsiderohen frymorë në një rend thuajse autokratik ku turravrapi me arsye të munguar drejton në një rrugë pa krye dhe zbrazëti jo- fundore….njeriun, qytetarin dhe vendin, gjithashtu.

Turravrapi keqqeverisës nuk është vrapi dhe rendja plot pasion drejt përmbushjes së një qëllimi….nuk është vrapi që sjell shpresën dhe buzëqeshjen e së vërtetës të mbrujtur kah e mira dhe besimi për një Shqipëri të jetueshme;- turravrapi keqqeverisës është sprinti pakuptim, i orientuar qëllimshëm  gabim që përdor përdhunshëm energjinë e ndryshimit dhe dërgon vendin drejt humnerës dhe  fatalitetit politik…..turravrapi papushim i mveshur me secilin mekanizëm djallëzie  për të realizuar  të vetmin mision..për të tillin nuk ka rreshtur në secilën dekikë…..me ftohtësi dhe ligësi…….në instalimin tërësor të autokracisë. Ftesa e sotme për  të vrapuar së bashku me të tillët politikë që i kanë bërë bashkëqytetarët  të vrapojnë nga sytë-këmbët për tu larguar nga vendi….të tillët politikë që kanë përdorur secilin burim për të dobësuar deri në shuarje reagimin qytetar..të tillët politikë që kanë ofruar secilin kompromis të vogël për të blerë aty-këtu një heshtje të gjatë dhe kujtesë qytetare të munguar……ftesa për të vrapuar bashkë  me të tillët është gënjeshtra këmbë-shkurtër që  i dalin të tillat pas përfundimit të sprintit dhe vazhdimit të maratonës……PO! Maratona vijon në një korsi tjetër me të tjerë aktorë….patjetër jo për të vrapuar, por për të mos ndalur vrapin drejt uzurpimit të gjithçkaje.

Vendi nuk ka nevojë për një turravrap, por për një rrugëtim shprese ku mendja e ftohtë, vullneti i palëkundur politik, besimi njerëzor , vizioni perëndimor dhe patriotizmi kombëtar përbëjnë elementët thelbësorë që do të përbënin boshtin e një qeverisjeje të mirë ku fuqia e individit dhe mundësia për të njëjtin janë garancia e zhvillimit të një shoqërie. Parashtrimi i ditë-pas-ditshëm i programit qeverisës është dëshmia më e mirë e një rrugëtimi të shpresës për një vend që ka vuajtur mungesën e vazhdueshme të së tillës……programi i Partisë Demokratike nuk është butafori apo shfaqja e rradhës…i tilli është angazhimi konkret që do të garanonte një Shqipëri normale  me një qeveri normale dhe Kryeministër normal, gjithashtu.

Dhimbja e përjetuar në secilën ditë të trishtë të viteve të vështira të një qeverisje të mbrapshtë  do të bëjë që secili qytetar të vëzhgojë ftesën e gënjeshtërt pë vrapin që të dërgon drejt humnerës. Koha për të nisur dhe për të vazhduar një rrugëtim shprese për ditë më të mira dhe një ndryshim të qënësishëm është tani! Shpresa e re është rrugëtimi i ofruar nga Partia Demokratike dhe zoti BASHA…..sprinti i ofruar nga KryeKreu është provuar dy herë…..një i tretë do të ishte fatkeqësisht fatal. 25 Prilli është dita dhe data që do të mundësonte përmes votës nisjen e një rrugëtimi të shpresës së re. Koha për një bashkim të madh është tani! Bashkë sepse ka ende shpresë….

© Argumentum