RMV/ Vazhdojnë protestat kundër propozimit francez

“Nuk ka kthim prapa. Nuk ka asnjë devijim nga Maqedonia. Sot vazhdojmë masivisht, në mënyrë paqësore dhe krenare para Qeverisë, përmes Ministrisë së Drejtësisë, ku do të njoftojmë se nuk ka ndryshim të Kushtetutës për hyrja e bullgarëve, sepse Kushtetuta nuk është Wikipedia, dhe ne do të përfundojmë para Kuvendit”, thuhet në nismën “Ultimatu-Jo faleminderit”.

Ministri i Punëve të Brendshme, Oliver Spasovski, në prag të protestës, apeloi deri te qytetarët dhe partitë politike që duan të shprehin të drejtën e tyre për të protestuar, ta bëjnë këtë në mënyrë që, siç tha ai, të demonstrojnë kapacitete demokratike, me respektimin e duhur për kërkesat ligjore. dispozitat për tubimet publike, si dhe respektimi i detyrës së punonjësve të policisë në sigurimin e paqes dhe stabilitetit.

Qeveria e ka dorëzuar në orët e vona të pasdites në Kuvend projekt-kornizën e negociatave dhe sipas shërbimit për shtyp parlamentar, seancë nuk është planifikuar për sonte.

Gjatë protestës së djeshme kundër propozimit francez, mbetën të plagosur tre policë dhe pesë persona u arrestuan.

/Argumentum.al