Presidenti iranian: Forcat e armatosura të Iranit po vëzhgojnë lëvizjet më të vogla të Izraelit

Presidenti iranian Ebrahim Raisi tha të hënën se edhe lëvizjet më të vogla të regjimit izraelit nuk ishin të fshehura nga ushtria, inteligjenca dhe forcat e sigurisë iraniane.

Duke folur në ceremoninë e Ditës Kombëtare të Ushtrisë të shënuar nga parada ushtarake e Ushtrisë, Presidenti përshëndeti unitetin midis dy organizatave ushtarake të Iranit, Amy dhe IRGC, si shembullor dhe tha se forcat e armatosura në Iran kanë shumë aftësi, më së shumti jetike prej të cilave është që ata të gëzojnë forca njerëzore të sinqerta, të orientuara drejt spiritualitetit dhe rrezikues.

Ai tha se njerëzit revolucionarë janë komponenti më i rëndësishëm i pushtetit në Iran dhe se fuqia ushtarake e vendit është e njohur jo vetëm në shkallë rajonale, por edhe në shkallë globale.

Ushtria shfrytëzoi mundësinë e dhënë nga sanksionet për të fuqizuar veten, pasi industria jonë ushtarake është tani në gjendjen më të mirë në një mënyrë që mund të ndihmojë industritë e tjera në vend, vuri në dukje Presidenti, raporton IRNA

Nëse kërkoni normalizim me vendet e rajonit, kini kujdes që edhe më e vogla nga lëvizjet tuaja të mos fshihet për forcat tona të armatosura, të inteligjencës dhe të sigurisë, paralajmëroi Raisi regjimin izraelit.

Ai shtoi se në rastin e lëvizjes më të vogël të regjimit izraelit kundër kombit iranian, qendra e Izraelit do të ishte destinacioni për forcat e armatosura të Iranit.

Gatishmëria e ushtrisë dërgon mesazhin se Irani mundi regjimin e Sadam Huseinit dhe të gjitha forcat e liga që i mbështetën gjatë luftës tetëvjeçare Iran-Irak, nënvizoi presidenti, duke shtuar se fati i atij regjimi është para syve. bota dhe ata që e mbështetën atë regjim e pranojnë sot dështimin e tyre.

Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë rrëfen para botës se sanksionet dhe presioni maksimal kundër Iranit ishte një dështim i madh dhe ky është fati i atyre që kërkojnë konfrontim me Sistemin Islamik, tha Raisi.

Mesazhi i fuqisë dhe rezistencës së forcave të armatosura iraniane ndaj njerëzve të shtypur në mbarë botën, tha Presidenti, është se forcat e armatosura iraniane përbëjnë një bosht shprese për ta, pasi mbështetja e të shtypurve është një parim i Republikës Islamike të Iranit. politikën e jashtme.

Ai tha se Ushtria e Iranit është në zemrën e popullit iranian dhe është e përgatitur për të kryer misione nën komandën e Komandantit të Përgjithshëm.

/Argumentum.al