Zgjedhjet – Luigi Soreca: Krerët e partive, përgjegjësi ligjore dhe morale për listat

Ambasadori i BE-së në Tiranë, Luigi Soreca, ka reaguar nëpërmjet një statusi në rrjetin social “Twitter” për zgjedhjet e 25 prillit.

Ai shkruan se krerët e partive duhet të tregojnë përgjegjësi morale për listat.

“Diskutime si ato të sotmet janë thelbësore për të drejtuar votuesit dhe kandidatët në procesin demokratik. Unë pres që partitë politike të angazhohen me rekomandimet e OSBE dhe të mos lejojnë që iniciativa e sotme demokratike shumë e shëndetshme të mbetet pa vëmendje. Drejtuesit e partive kanë përgjegjësi ligjore dhe morale për të siguruar listat e kandidatëve me standardet më të larta të integritetit. #AlbaniaFlag of Albania siguron ligjvënës të cilët do të mbështesin #EUFlag të agjendës së Reformës së Bashkimit Evropian në luftën kundër korrupsionit dhe krimit të organizuar”,- tha ai.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>..is determined on <a href=”https://twitter.com/hashtag/ElectionDay?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#ElectionDay</a> and before. Party leaders have a legal and moral responsibility to ensure candidate lists with the highest integrity standards. <a href=”https://twitter.com/hashtag/Albania?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Albania</a>🇦🇱deserves legislators who will support <a href=”https://twitter.com/hashtag/EU?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#EU</a>🇪🇺reform agenda of fight against <a href=”https://twitter.com/hashtag/corruption?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#corruption</a> and <a href=”https://twitter.com/hashtag/organisedcrime?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#organisedcrime</a>. 2/2</p>&mdash; Luigi Soreca🇪🇺 (@LSorecaEU) <a href=”https://twitter.com/LSorecaEU/status/1364172698516140035?ref_src=twsrc%5Etfw”>February 23, 2021</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>